Al onze boterhammen worden gesneden van handgemaakt brood van desembakkerij “de Broodbakkers” met 100% desemcultuur bloem, water en een klein beetje zout.
Ossenworst 13,5
met huisgemaakte piccalilly en een gekookt eitje
Belegen abdijkaas van zuivelboerderij de Driehoek 13,00
met Bredase mosterd en tafelzuur
Gehaktbal (200 grams) uit eigen keuken 14,00
met jus en huisgemaakte piccalilly
Twee kroketten 13,00
kroketten van Elite en Bredase mosterd
Twee oesterzwam kroketten 13,00
kroketten van PrinsenZwam en Bredase mosterd
Uitsmijter Johannes 16,50
3 spiegeleieren, gebakken spek, ui, champignons en belegen abdijkaas
Brioche toast gerookte zalm 17
zalm van rokerij Het Vishuis, crème fraîche, dille en citroen
Desem toast champignons 16
met huisgemaakte piccalilly en een gekookt eitje
Johannes uiensoep 9.5
langzaam gekarameliseerde ui, broodcrouton gegratineerd met Bliksem Bierkaas van de Sint Paulusabdij
Soep van de dag
Vraag ons personeel
Vol au vent 16,00
krokant pasteibakje van bladerdeeg, ragout van boerderijkip, champignons en salade
Salade Johannes 17.5
huisgemaakt huzarenslaatje, gevuld eitje, Brabantse plaatham, Bommelerwaardse runderpastami,
boeren achterham, botersla en desembrood
Salade Johannes vis 19.5
Huisgemaakt huzarenslaatje, gerookte zalm van rokerij Het Vishuis, huisgemaakt garnalenkroketje, makreelpaté, botersla en desembrood
12 uurtje 17.5
Johannes uiensoep of dagsoep, kroket, spiegeleitje met spek en desembrood
Kaasfonduetje 15
huisgemaakte kaasfondue, oesterzwam nuggets, seizoens crudité en brood soldaatjes
Salade Johannes 17.5
huisgemaakte huzarenslaatje, gevuld eitje, Brabantse plaatham, Bommelerwaardse runderpastami, boeren achterham, botersla en desem toast
Salade Johannes vis 19.5
huisgemaakte huzarenslaatje, gerookte zalm van rokerij Het Vishuis, huisgemaakt garnalen kroketje, makreelpaté, botersla en desem toast
Vol au vent 14
krokant pasteibakje van blader deeg, ragout van boerderijkip en champignons en salade
Klassieke steak tartaar 18
handgesneden tartaar van Bommelerwaards rund, kwarteldooiertje, sjalot, augurk, kappertjes, worcestershire, peterselie en toast
Johannes uiensoep 9.5
gegratineerd met oude kaas
Soep van de dag
Vraag ons personeel
Biefstuk Johannes 31
diamanthaas van Bommelerwaards rund, in roomboter gebakken, met peperroomsaus
Huisgemaakt stoofvlees 24
traag gegaarde stoofpot van Bommelewaards rundvlees met bruin bier, zoals alleen Johannes dat kan maken
Kalfslever Johannes 24
klassieker, in roomboter gebakken met spek, ui en appel
Scholfilet 26
in roomboter gebakken, schaaldierenjus en Hollandse rivierkreeft
Gevulde Pottimaron pompoen 24
lokaal geteeld pompoentje uit de oven, gevuld met een cassoulet van zwartoogboontjes en vega worst en gegratineerd met krokant broodkruim
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en verse friet van de Toren.
Kindermenu (tot 12 jaar) 12.5
krokant gepaneerd kipschnitzeltje, friet van de Toren met mayo en huisgemaakte appelmoes
Dame blanche Johannes 9
vanille-ijs, chocoladesaus, slagroom en krokante amandel
Wentelteefje 8.5
vers gebakken van suikerbrood met bloedsinaasappelroomijs en slagroom
Advocaatje 6.5
gemaakt in eigen keuken, geserveerd met slagroom en lange vingers
Hollandse Kaasplank 12
Alphenaer geitenbrie, Kamerikse Blauw Klaver, Benedictus roodflora abdijkaas, overjarige abdijkaas, appelstroop van Breda’s klooster en desem toast
Wisselend dessert -
vraag ons personeel