Al onze boterhammen worden gesneden van handgemaakt brood van desembakkerij “De Broodbakkers” met 100% desemcultuur bloem, water en een klein beetje zout.
Martino 13,5
filet americain van Bommelerwaard rundvlees, een gekookt eitje en martinosaus
Extra belegen abdijkaas van zuivelboerderij De Driehoek 13,00
met Bredase mosterd en tafelzuur
Gehaktbal (200 gram) uit eigen keuken 14,00
met jus en piccalillymayonaise
Twee kroketten 13,00
kroketten van de Bourgondiër en Bredase mosterd
Twee oesterzwam kroketten 13,00
kroketten van PrinsenZwam en Bredase mosterd
Uitsmijter Johannes 16,50
3 spiegeleieren, Walhoeve-spek, ui, champignons en abdijkaas
Caesarsalade 16,5
Romeinse sla, gekonfijte boerderijkip, ansjovisdressing, croutons van focaccia, een gekookt eitje en overjarige abdijkaas
Tosti ham-kaas 7,5
Wallander bio casinobrood, Walhoeve achterham en abdijkaas van zuivelboerderij De Driekhoek
Brioche toast gerookte zalm 17
zalm van rokerij Het Vishuis, crème fraîche, dille, venkel, zoetzuur
Desemtoast champignons 16
krokant pasteibakje van bladerdeeg, ragout van boerderijkip, champignons en salade
Soep van de dag
Vraag ons personeel
Johannes Uiensoep 11,5
huisgemaakt van langzaam gekarameliseerde uien en bruin bier, met een broodcroutons gegratineerd met Bliksem-bierkaas van de Sint-Paulusabdij
Vol au Vent 16,00
krokant pasteibakje van bladerdeeg, ragout en balletjes van boerderijkip, met friet van De Toren en salade vega mogelijk
Johannes visschotel 19,5
huisgemaakt huzarenslaatje, gerookte zalm van rokerij Het Vishuis, rilletje van krab, garnalenkroketje, sla en desembrood
12-uurtje 17,5
Johannes uiensoep of dagsoep, kroket, spiegeleitje met Walhoeve-spek en desembrood
Kaasfonduetje 15
huisgemaakte kaasfondue, oesterzwamnuggets, seizoenscrudité en broodsoldaatjes
Caesarsalade 12,5
Romeinse sla, gekonfijte boerderijkip, ansjovisdressing, croutons van focaccia, een gekookt eitje en overjarige abdijkaas
Johannes vissalade 19,5
huisgemaakte huzarenslaatje, gerookte zalm van rokerij Het Vishuis, garnalenkroketje, rillette van krab en desemtoast
Vol au Vent 14
krokant pasteibakje van bladerdeeg, ragout en balletjes van boerderijkip en champignons vega mogelijk
Carpaccio 17
dungesneden BBommelerwaardse runderlende, mayonaise met worcestersaus en citroen, overjarige abdijkaas, witte truffelolie en aardappelkaantjes
Johannes uiensoep 9,5
huisgemaakt van langzaam gekarameliseerde uien en bruin bier, met een broodcroutons gegratineerd met Bliksem-bierkaas van de Sint-Paulusabdij
Soep van de dag
Vraag ons personeel
Biefstuk Johannes 31
rumpsteak van Bommelerwaards rund, in roomboter gebakken, met peperroomsaus
Huisgemaakt stoofvlees 24
traag gegaarde stoofpot van Bommelewaards rundvlees met bruin bier, zoals alleen Johannes dat kan maken, met huisgemaakte piccalilly
Lekkerbek 23,5
versgebakken heek in krokant beslag met huisgemaakte citroen-kappertjesremoulade
Grand saté deluxe 22,5
flinke spies van 300 gram gemarineerde kippendij, huisgemaakte satésaus met kaffir limoen, seroendeng, kroepoek en atjar ketimoen
Kalfslever Johannes 24
klassieker in roomboter gebakken met Walhoeve-spek, ui en appel
Risotto van paddenstoelen 21,75
beignet van groene asperge, duxelles van paddenstoelen en overjarige abdijkaas
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse friet van De Toren en een groene salade.
Kindermenu (tot 12 jaar) 12,5
keuze uit een kroket of een krokant gepaneerd kipschnitzeltje, friet van De Toren met mayo en appelmoes
Johannes trifle 7,5
biscuit met marsala, crème Anglaise, rabarbercompote, aardbeien, slagroom en gesuikerde amandel
Banoffee trifle 7,5
baba au rhum, banaan in dulce de leche, mascarponeroom en crumble van Malteser
Trifle van de dag 7,5
Vraag ons personeel